Bericht voor Tropaz gebruikers

2FA bij gebruik van Tropaz                                                                                                                       Augustus 2022

Trombosedienst Leiden vindt het belangrijk dat uw gegevens goed beschermd zijn. Wij hebben continu aandacht voor informatiebeveiliging. Een onderdeel hiervan is het extra beveiligen van het gebruik van Tropaz. Dit gaan wij doen door de invoering van twee-factor authenticatie, ook wel 2FA genoemd.

Waarom veranderen wij de toegang tot Tropaz?
Op dit moment wordt de toegang tot Tropaz op het web via de computer gerealiseerd met alleen een inlogcode en een wachtwoord. Dit is onvoldoende omdat hackers vele manieren hebben om wachtwoorden te achterhalen en zo bij vertrouwelijke gegevens kunnen komen.

Wanneer start 2FA?
Trombosedienst Leiden start na de zomer met het invoeren van een 2-factor authenticatie (2FA). Via berichten op Tropaz wordt u als patiënt geïnformeerd over de datum wanneer we dit voor u invoeren.

Hoe werkt de 2FA :
U logt in op uw computer waarna u in uw mailbox een mail met link ontvangt. U klikt op de link en u komt daarna in uw vertrouwde Tropaz omgeving.

Niet van toepassing bij de Tropaz app
Bij de Tropaz-app is 2FA al gerealiseerd door de beveiligde installatie van de app op uw smartphone of op uw tablet.  Daar is nu dus geen actie nodig.

Vragen?
Neem voor vragen contact op met de trombosedienst. Wij zijn u graag van dienst van maandag t/m vrijdag tussen 8-12.30 uur en 13.30 en 16.30 uur op telefoonnummer 0715262449 of Asolutions (de software leverancier):  telefoonnummer 088-9950000