Actualiteiten Coronavirus 31-03-2020

Het coronavirus heeft inmiddels een grote invloed op ons dagelijks leven. De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat centraal. Daarom hebben wij een aantal preventieve maatregelen genomen volgens de adviezen van het RIVM.

We blijven er alles aan doen om de trombosezorg door te laten gaan en zorg te dragen voor een veilige omgeving voor u en voor onze medewerkers.

Daarnaast doen we onze uiterste best om verdere besmettingen van het coronavirus te voorkomen. Onze medewerkers zijn goed voorbereid en werken volgens een strikt protocol.

Maatregelen poliklieken

Vanaf afgelopen maandag 30 maart prikken wij patiënten zoveel mogelijk op afspraak. U wordt hierover per brief geïnformeerd. Er zijn meerdere wacht- en/of prikruimtes ingericht waardoor wachttijden zoveel mogelijk beperkt zijn. Onze medewerkers werken hier met onder andere mondkapjes en andere persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wij vragen u tenminste 1,5 meter afstand tot de andere patiënten in de wachtruimte te bewaren.

Bezoekt u een poli dan stellen wij u de volgende vragen:

Heeft u griepachtige klachten zoals hoesten en niezen?
Heeft u koorts (hoger dan 38.0)?
Heeft u contact gehad met een patiënt met verdenking of bewezen Corona of is een gezinslid besmet met Corona?

Als u één van de vragen met JA kunt beantwoorden, gaat u dan terug naar huis en neemt u contact op met uw huisarts. Wij vragen u ook om daarna contact op te nemen met de Trombosedienst Leiden om verdere afspraken te maken.

Mocht u vragen hebben dan kunt u onze medewerker benaderen of ons berichten via Tropaz, de mail trombosedienst@lumc.nl of telefonisch 071-5262449.

Wij verwijzen uw verder naar de RIVM-website:
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus voor actuele informatie.

Dank voor u begrip.