Documentaire over succesvolle Feyenoord-spits Giménez laat zien hoe hij herstelde van trombose

De Argentijnse voetballer Santiago Giménez wordt op handen gedragen bij de Rotterdamse club. Toch is er een tijd geweest dat hij vreesde nooit meer te kunnen voetballen. In 2018 kreeg hij de schrik van zijn leven toen er trombose in zijn schouder werd ontdekt. Terwijl hij pas aan het begin stond van zijn loopbaan als profvoetballer, vertelden de artsen hem dat hij waarschijnlijk nooit meer kon voetballen. “Het was tijdens de training dat ik ineens voelde dat mijn arm dik was. Ik vertelde dat aan de dokter en hij haalde me van het veld om snel naar het ziekenhuis te gaan. Daar hoorde ik dat het trombose was en werd ik geopereerd.” 

Na vele scans en onderzoeken volgden uiteindelijk drie operaties aan zijn arm. Daarna brak een periode van zes maanden aan waarin Giménez niets kon doen. “Zelfs mijn benen reageerden raar, omdat ik weer wilde voetballen.” 

De documentaire GIMÉNEZ – die onlangs de aftrap vormde voor het nieuwe streamingplatform van de club, Feyenoord One – laat niet alleen de hoogtepunten zien uit de sinds zijn tromboseherstel diepgelovige spits, maar toont ook het belang van vroege signalering van trombose.