Opleiding zelfdoseren

Begeleiding

Na een cursusmiddag (duur 1.5 uur)  gaat u gedurende 3 maanden onder begeleiding van de trombosedienst zelfdoseren. Elke week geeft u, op een met u vast afgesproken dag, de gemeten INR en de voorgestelde dosering door via het programma Tropaz. Het is belangrijk dat u tijdens deze periode online contact kan houden. Mocht u wegens vakantie niet bereikbaar zijn, stel dan de opleiding uit totdat u wel 3 maanden bereikbaar bent.

En daarna

Als alles in orde is na drie maanden, is de training afgerond en gaat u zelfstandig doseren. Uitgangspunt is dat u regelmatig uw INR controleert en de dosering invoert via het programma Tropaz. U mag zich dan eenmaal in de 2 á 3 weken controleren. Komen de INR waardes buiten het streefwaardegebied dan moet U na een week opnieuw de INR meten.
U blijft onder controle van de trombosedienst. Voor controle van het apparaat en uw meet- en priktechniek, het bespreken van uw INR-uitslagen en doseringen dient u, afhankelijk van hoe het gaat, elke 3-6 maanden naar de trombosedienst te komen. De meetstrips worden dan ook aan u verstrekt.

Kosten zelfdoseren

De kosten voor zelfdoseren zijn hetzelfde als voor alleen zelfmeten. Het is dus niet zo dat u goedkoper uit bent als u zelf doseert.

Aanmelden

Tijdens de cursus zelfmeten komt het onderwerp zelfdoseren aan de orde. U kunt dan besluiten een aanvullende cursus te volgen.
Ook kunt u zich in een later stadium aanmelden voor de cursus zelfdoseren.
Neemt u daarvoor contact met ons op via e-mail.