Zelfmeten

Sinds geruime tijd is het voor cliënten van de trombosedienst mogelijk om zelf de stollingstijd van het bloed te bepalen d.m.v. een vingerprik met behulp van een zelfmeetapparaat .

Cursusles_174x191
Eindevaluatie
Controle
Kosten
Voorwaarden
Aanmelden
Wachttijd

Cursus

U volgt bij ons een cursus van 2 middagen. (2x 1 uur)  In deze cursus leert u bij uzelf bloed af te nemen met een vingerprik en de stollingstijd (de INR) te bepalen op het CoaguChek® apparaat m.b.v. meetstrips. Ook krijgt u informatie over de bloedstolling en hoe de antistollingsmedicijnen werken. Heeft u interesse om zelf te doseren dan is hier een aanvullende cursus voor nodig. Kijk hiervoor bij Opleiding zelfdoseren.

Eindevaluatie

Na de cursus Zelfmeten prikt u 1x in de week of 1x in de 2 weken op het zelfmeetapparaat. De trombosedienst geeft aan op welke datum u een INR uitslag moet doorgeven. Dit staat aangegeven op de doseringskalender die u zowel online kan inzien alsmede op het per post verstuurde exemplaar. Na 3 maanden is is er een eindevaluatie in groepsverband. Er wordt dan gekeken naar de priktechniek. De apparaten worden gecontroleerd. Het materiaal wordt aangevuld en u heeft gelegenheid om aanvullende vragen te stellen.

Controle

Er wordt een individuele afspraak gemaakt voor over een half jaar. De periode van elke 2 weken prikken wordt verlengd naar maximaal 4 weken. Op de controleafspraak controleren wij de werking van het apparaat en de priktechniek. Tevens worden de meetstrips en naalden aangevuld.

Jaarlijks controle
Vervolgens is de controle nog maar 1x per jaar en de periode van elke 4 weken prikken wordt verlengd naar maximaal 6 weken.

Kosten

Zelfmeten en zelfdoseren zit in het basispakket van de ziektekostenverzekering. Kijk voor meer informatie bij kosten.

Voorwaarden

Lees de voorwaarden om deel te kunnen nemen.

Aanmelden

Als u zich aan wilt melden voor de training voor het zelfmeten en zelfdoseren, of alleen zelfmeten dan kunt u zich online aanmelden. Eén van de medewerkers zal dan contact met u opnemen voor een afspraak voor deelname aan een training.

Wachttijd

Er zijn momenteel geen wachttijden.